Om Gotland

Havet och stränder

Det är 3-4 kilometer till närmsta strand, som har klapperstensstränder. Kör du några minuter till norrut har du fantastiska sandstränder som sänder tankarna till Medelhavet. Det finns också flera mer eller mindre kända kalkstensbrott, många stränder längre bort och Kneippbyns vattenland att bada på.

Shopping

Mat handlar man enklast i någon av butikerna i Visby. Kommer du från färjan ligger en stor Ica Maxi med bra utbud på vägen. Annars finns det mesta att handla i Visby. På sommarhalvåret

Om Gotland

Beroende på vem man är finns det mycket som kan locka; historian, den säregna naturen, de många och härliga sandstränderna, loppisarna, eller kanske något av alla partyn i Visby. Det finns också gott om ställen att besöka för en dagsutflykt eller två. Här bör också nämnas solen – Gotland är Sveriges solsäkraste ställe. Tillsammans med den låga växtligheten ger det ett väldigt speciellt ljus över ön, ett ljus man blir lycklig av helt enkelt.

Är du dessutom lycklig ägare till en motorcykel – då har du hittat rätt. Hela Gotland är fyllt av perfekta vägar med lagom många kringelikrokar och röjda vägrenar. Och många mc-kompisar redan på färjan över!

Att se och upptäcka

Här finns massor att göra, oavsett ålder. Är det bra väder bara måste man pröva någon av stränderna, eller de häftiga kalkstensbrotten. Regnar det kanske man föredrar en tur till den historiska staden Visby, krypa in på något av alla mysiga fik, eller kanske ta en runda till någon av öns alla loppisar. Lummelundagrottan är annars kul att besöka och ligger ju dessutom nära. Kanske är det Medeltidsveckan eller Almedalsveckan som lockar.

Läs mer om aktiviteter på norra Gotland:

http://www.gotland.net/sv/att-gora/besoksmal-gotland/besoksmal-norra-gotland

På köksbordet ligger en pärm med mer information och inspiration kring Gotland, huset och uthyrningen.

Vi hyr gärna ut vårt sommarhus till vänner och bekanta när vi inte är där själva.